4.1.2018Teksti: Janne VillaKuva: Jani Laukkanen

Nuoren kirkon uusi johtaja Sami Ojala: Suurin osa seurakunnista on kuolinunessa!

Kirkolla on edessään lupaavia näköaloja. Mitä pahemmin hommat on hoidettu pieleen, sitä enemmän on parantamisen varaa. – Jos me kykenisimme kirkossa edes toimintamme järkevään ja itsekriittiseen arviointiin, se olisi jo hyvä alku, sanoo Nuoren kirkon uusi johtaja Sami Ojala.

k-01-2018-4-Sami Ojala

”Kun myönnätte, sanokaa vain: ’Kyllä’, kun kiellätte, sanokaa: ’Ei.’ Enempi on pahasta”, opetti Jeesus Vuorisaarnassa.

Kokoomuksen viimekeväinen kunnallisvaaliehdokas Sami Ojala näyttää ottaneen opetuksen vakavasti. Vaalikoneen vastauksissaan hän oli kaikista väitteistä joko täysin samaa mieltä tai täysin eri mieltä.

– Äänestäjien kanssa saa enemmän hittejä, jos vastaa ”en tiedä” tai jotain siltä väliltä, mutta minä kerron aina mielipiteeni, jos sellainen on. Tykkään päätöksenteosta. T-risteyksessä pitää kääntyä vasemmalle tai oikealle eikä jäädä jahkailemaan.

– Minusta on äärimmäisen hämmentävää, että omien mielipiteiden ääneen sanominen ja epäkohtien esiin nostaminen saatetaan kokea ikävänä monissa kirkon kokouksissa, Ojala kuittaa.

Edellisestä huolimatta tai siitä johtuen Sami Ojalaan suhtaudutaan kirkon piireissä ristiriitaisesti.

Toisten mielestä tämä teologian maisteri, kirkon nuorisotyönohjaaja, kirkolliskokousedustaja ja Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin maallikkojäsen on sellainen huutavan ääni kirkossa, jota juuri nyt tarvitaan kirkon kriisissä.

Herättelijä, asioiden uudelleen ajattelija ja organisoija, joka on valmis reagoimaan nopeasti.

Mutta mielensä pahoittaneitakin on jäänyt matkan varrelle.

Lue koko juttu Sanasta 1/2018


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä