26.11.2015Teksti Anu HeikkinenKuva Sirpa Päivinen

Pieni hetki, koko elämä

jasminkoskiranta

Jasmin Koskiranta jäi pienenä tyttönä auton alle suojatiellä ja halvaantui. Hän ei vieläkään tiedä, miksi hän jäi henkiin. – Luotan siihen, että jostain syystä Jumala haluaa minun olevan elossa, hän sanoo.

Kahdeksanvuotiaana neliraajahalvaantunut Jasmin Koskiranta yrittää elää niin tavallista elämää kuin mahdollista, vaikka hän tarvitsee apua aivan kaikessa. Helsinkiläisellä Jasminilla on oma koti, jossa häntä auttamassa vuorottelee viiden hoitajan tiimi. Tänä syksynä hän aloitti liiketalouden opinnot Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

– Olen aina ollut kiinnostunut bisnesjutuista. En tiedä vielä, onko tämä minun alani, mutta ainakin kokeilen. En ole koskaan halunnut jäädä kotiin makaamaan. Elämä kävisi silloin aika tylsäksi, Jasmin kertoo.

Olohuoneen hyllyn päällä olevasta kuvasta katsoo reipas pikkutyttö. Se on Jasmin ennen vammautumista. Kolmilapsisen perheen kuopus haaveili tokaluokkalaisena siitä, että hänestä tulisi isona Spice Girlsin jäsen. Menevä ja puhelias tyttö rakasti pukeutumista ja esiintyi mielellään.

Maaliskuisena lauantaina 1998 kaikki muuttui silmänräpäyksessä. Lue Sanasta 48/15Jasminin koskettava, mutta valoisa tarina.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä