30.3.2017Teksti: Janne VillaKuva: Jani Laukkanen

Talouspäällikkö joka vihasi ahneutta

k-13-2017-4-Rosila

– Seurakunta on ollut elämässäni kulmakivi. Melkein kaikki parhaat ystäväni ovat tulleet sitä kautta. Olen saanut kokea elämässäni myös ihmeellistä Jumalan johdatusta, kiittää eläkkeelle juuri jäänyt eduskunnan talouspäällikkö, seurakuntaneuvos Pertti Rosila.

Eduskunnassa jotkut työntekijät tuhlasivat verorahoja, toiset suorastaan törsäsivät. Niitä työtovereita, jotka koettivat pitää kuluja kurissa, ei katsottu hyvällä...

Läksiäishaastattelussaan Helsingin Sanomissa (2.3.) eduskunnan talouspäällikkö Pertti Rosila esitti kovia väitteitä. Hän sanoo nyt, että lehteen jäivät haastattelusta vain kriittiset kohdat, ja pois jäi analyysi parlamentarismin positiivisesta kehityksestä.

Rosila lähetti anteeksipyynnön eduskunnan puhemiehelle.

– Minulla ei ollut tarkoitus asettaa instituutiota näin negatiiviseen valoon. Eduskunnan toimintakulttuuri ja parlamentin asema on parantunut 1990-luvulta lähtien. Kansanvalta on vahvistunut Kekkosen ajoista. Taloudenpitokin on tiukentunut, Rosila korostaa.

Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen, jota Rosila arvosteli, väitti tämän nöyryyttäneen kansanedustajia. Aarno ”Loka” Laitinen taas luonnehti Rosilaa kolumnissaan ”pikkusieluiseksi kamreeriksi”.

– En ollut mikään despootti enkä ilkeillyt. Joskus jouduin kuitenkin puuttumaan kovallakin kädellä rahankäyttöön, talouspäällikkö vastaa.

Mies kirjoittaa nyt muistelmiaan työvuosilta. Todennäköisesti jotkut henkilöt odottavat jo tekstiä jännittyneenä. Rosilalla riittää loputtomasti anekdootteja politiikan kulissien takaa eikä hän säästele sanojaan silloin kun joku on tuntunut toimineen kohtuuttomasti.

Lue koko juttu Sanasta 13/2017


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä