21.11.2013Teksti Hellevi PoutaKuva Juha Sorri

Tangoprinssi Leif Lindeman:
Me lokeroimme itseämme

Tanssipaikoilla monet toivottavat Leif Lindemanille luontevasti Jumalan siunausta, mutta kitkerääkin palautetta tulee. Hänelle on viestitetty esimerkiksi, että tee parannus. 
  – Mistä minun pitäisi tehdä parannus? Olen ihan sama Leif kuin ennen tangomarkkinoita, gospelista tanssimusiikkiin siirtynyt laulaja sanoo.

K-47-2013-4-Leif Lindeman
Leif Lindemanilla on oma autoliike. – Aikoinaan pohdin ihan vakavissani sitäkin, onko uskovan ihmisen soveliasta lähteä mukaan yritysmaailmaan. Nyt se huvittaa.


Äänekoskelainen Leif Lindeman, 34, ponnahti pinnalle 12-vuotinaana Tenavatähti-kilpailussa. Viimeiset 20 vuotta hän on laulanut gospelia ja on levyttänyt sitä kuuden dc:n verran

Vaikka uskonasiat olivat kirkastuneet Leifille varhain lapsena, aikuisuuden kynnyksellä tuli hetki, jota voisi nimittää uskoontuloksi. Siihen ei sisältynyt mitään dramatiikkaa. Uskoontuloa mystifioidaan ehkä liikaa, Leif Lindeman miettii.

Hengelliset piirit tulivat Leifille niin tärkeiksi, ettei hän voinut enää kuvitellakaan esittävänsä tanssimusiikkia. Niinpä päätös osallistua tangomarkkinoille oli hänelle kova paikka.

– Pähkäilin sen asian kanssa vuosikausia. Se oli minulle niin vaikeaa, että teki oikein kipeää. Nyt olen ymmärtänyt, mistä se johtui. Me lokeroimme itseämme ja toisiamme ja jäämme itse tehtyjen rajojen vangeiksi. Kristillisissä piireissä tämä lokerointi tapahtuu usein sanattomastikin. Kuvitellaan, mitä muut odottavat meiltä ja aletaan sitten toimia sen mukaan, vaikkei kukaan ole varsinaisesti vaatinut mitään.

Kun Leif Lindeman lähti tangojen tielle, Viktor Klimenko kannusti häntä ja totesi, että anna palaa. Klimenko itse jätti uskoon tultuaan viihdemusiikin ja siirtyi kokonaan hengellisen musiikin pariin. Myöhemmin hän ymmärsi tehneensä taiteilijana siinä virheen.

Nykyisin Leif Lindeman on sitä mieltä, että Jumalan sanaa voi levittää kaikissa ammateissa ja pelkästään silläkin, mitä on. Onhan mahdoton ajatus, että uskova ihminen ei saisi tehdä muuta kuin hengellistä työtä.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä