9.3.2017Teksti Päivi HäkkinenKuva Jussi Häkkinen

Tim Walker sukelsi suin päin suomalaiseen kulttuuriin

k-10-2017-04-Tim Walker ja puu vaaka lähi
Tim Walkerille suomalainen hiljaisuus alkaa olla ok ja metsän kauneus lumoaa hänet.

Suomeen päätynyt amerikkalainen opettaja Tim Walker kuulostelee uutta identiteettiään. Saunanlauteilla istuen kokemukset kahvitaukojen ja hiljaisten hetkien maasta sukeutuivat kirjaksi. Julkisuutta saanut mies ei peittele myöskään uskoaan.

Tim Walker on tullut tunnetuksi blogistaan Taught by Finland, jossa hän katselee suomalaista koulujärjestelmää ja kulttuuria amerikkalaisen silmin. Nyt Walker on julkaissut kirjan Lost in Suomi (Schildts&Söderströms).

Kuopiossa suomalaisen vaimonsa ja kahden pienen lapsensa kanssa asuva Walker kertoo, että kirja tuli kirjoitettua pääosin saunassa.

– Siellä oli luontevaa ja rauhallista kirjoittaa. Pääsin oikeaan tunnelmaan ja mukavaan asentoon lauteilla, Walker nauraa.

Tim Walker kertoo avoimesti kristillisestä uskostaan ja toteaa samaan hengenvetoon, että aiheesta on yhtä vaikea puhua niin Suomessa kuin Amerikassakin.

– Tosin ero syntyy siitä, että Suomessa kirkolla on erilainen asema valtioon nähden, mikä näkyy muun muassa uskonnonopetuksena kouluissa. Ihmiset täällä elävät maallistumisesta huolimatta paljon tiiviimmin keskellä kristillistä perinnettä. Se näkyy esimerkiksi juhlapyhien viettämisessä...

Tämä juttu on katkelma. Lue se kokonaisuudessaan Sanasta 10/2017!


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä