9.8.2018Sanat Janne VillaKuva Jani Laukkanen

On Hengen uudistuksen aika

timopöyhönen

Hengen uudistus kirkossamme ry:n kesäjuhlia vietettiin viime viikonloppuna Turussa. Liike korostaa Pyhän Hengen, armolahjojen, rukouksen ja kristittyjen yhteyden merkitystä. Turussa julkistettiin, että pastori Timo Pöyhönen on liikkeen uusi toiminnanjohtaja.

– Hengen uudistuksen näky on paikallisseurakuntien palveleminen, tukeminen ja uudistaminen yhteisöllisempään suuntaan. Karismaattisuudessa on kyse siitä, että Jumala antaa ihmisille erilaisia lahjoja.

– Käytämmekö vai tukahdutammeko lahjojamme? Seurakunnan pitäisi olla yhteisö, jossa jokainen seurakuntalainen voi käyttää lahjojaan ja palvella, tuore toiminnanjohtaja linjaa.

Timo Pöyhönen pitää yhdistyksensä ydintehtävänä myös evankeliumin kirkastamista.

– Se mitä ihmisen sydämessä syntyy, ratkaisee kaiken. Kun siellä on Kristus ja evankeliumi, Pyhä Henki saa täyttää ja uudistaa ihmisen.

Toiminnanjohtaja tähdentää tervehenkistä yhteisöllisyyttä. Jos armolahjat irrotetaan yhteisöstä ja sen kaitsennasta, ollaan pian ongelmissa.

– Hengen uudistus ei aja epätervettä karismaattista tähtikulttuuria, josta on varoittavia esimerkkejä. Kaikki starailut ovat menneet Suomessa nurin ainakin kirkon puolella.

– Karismaattisuuden ideana ei voi olla, että lavalla on yksi supertähti, jota muut palvovat. Se on vääristymä. Hengen uudistus haluaa luoda lisää turvallisia paikkoja armolahjojen käyttämiseen kirkon sisällä, Pöyhönen sanoo.

Lue koko haastattelu Sanasta 32/2018.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä