19.1.2017Teksti Janne VillaKuva Sampo Korhonen

Elämän virta on suunnattoman tavallista

k-03-2017-04-Heimo Hatakka
– Hengellisyydessä minulla on vahva kokemus ilon ja rytmin ulottuvuudesta. Joni Mitchelliä lainatakseni: ”God must be a boogie man!” Kristinuskon sisällä on luotu paljon svengaavia asioita, mutta tiettyjen traditioiden ilottomuus on karmeaa. Jos uskonasiat eivät svengaa, jotain on pahasti vialla, Heimo Hatakka pelkää.

 – Minua puhuttelee kristinuskossa mahdollisuus olla Jumalan edessä alasti ja hiljaa, ilman mitään pelleilyä ja maskia, peitettä tai selitystä, toteaa toimittaja ja laulujen sanoittaja Heimo Hatakka.

Sanoittaja ei näe kaikkialla ihmiselämässä suuria ja jylhiä draamankaaria, vaan pikemminkin huomaamattomia pikku asioita ja hitaita muutoksia.

– Elämän virta ei ole useinkaan mitenkään ihmeellistä, ei voittoja eikä tappioita vaan suunnattoman tavallista. Tämän takia kaikki spirituaalinen bodaaminen on epämiellyttävää. Arvostan karun arkisia asioita.

Pieter Bruegelin maalauksessa Paavalin kääntymys Damaskon tiellä on suuri joukko kulkijoita, jotka eivät kiinnitä huomiota tulevan apostolin elämänmurrokseen.

– Oleelliset jutut tapahtuvat usein toisin kuin meidän tapamme dramatisoida asioita antaa olettaa. Jokaisen meistä täytyy päättää, mitä ne oleelliset asiat ovat. Tämän valinnan mahdollisuus on osa ihmiselämän arvokkuutta.

Tämä juttu on katkelma. Lue se kokonaisuudessaan Sanasta 3/2017!


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä