27.10.2016Teksti Janne VillaKuva Jani Laukkanen

Uushenkinen etsijä löysi elämän tarkoituksen

– Tunnen rakkautta New Age -liikkeessä olevia tyyppejä kohtaan. En tahdo tuomita ketään, koska tiedän miten helposti ihminen alkaa uskoa niihin juttuihin. Haluan auttaa heitä kohtaamaan oikean Jumalan ja Jeesuksen, sanoo uushenkisiin piireihin kuulunut ja niitä gradussaan tutkinut teologi Sarastus Hietanen.

k-43-2016-4-Sarastus Hietanen

Okkultismia, idän uskontojen mystiikkaa, meedioita, selvännäkijöitä, automaattikirjoittajia, spiritualisteja ja esoteerista sisäpiirin ”salatietoa” vapaamuurareista lähtien...

Uushenkisyyden ja New Age -liikkeen kaikki keskeiset suuntaukset olivat esillä Helsingissä järjestetyillä Hengen ja Tiedon messuilla toissa viikonloppuna.

Pääesiintyjänä oli huijariksi ja silmänkääntötemppujen taitajaksi jo vuosia sitten paljastettu Uri Geller.

Olipa sekalaisen seurakunnan keskellä tarjolla myös kristillistä rukouspalvelua. Teologian maisteri Sarastus Hietanen tovereineen pyysi messuvieraita parantumaan Jumalan läsnäolossa.

Mies tuntee molemmat maailmat, uushenkisyyden ja kristillisyyden.

– Minulla on halu kertoa uushenkisiin liikkeisiin mukaan menneille ihmisille omasta polustani kristinuskoon. Tunnen omakohtaisesti näiden ryhmien juuria, vaaranpaikkoja ja haasteita.

– Monen mieli on joutunut näissä piireissä liian koville ja pahimmillaan seonnut. Totuutta etsivät ihmiset voivat mennä sellaisiin sfääreihin ja rajoille, jonne kenenkään ei kuuluisi pyrkiä. Raamattu kieltää meitä menemästä kuolleiden maailmaan ja avaamasta omaa sielua väärille tahoille, Hietanen perustelee messuille osallistumistaan. 

Lue koko juttu Sanasta 43/2016


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä