14.6.2018Teksti Ulla Saunaluoma

Jumala huolehtii meistä

omahetki_paternoster

Pieni mutta vahva sana. Ihmeellinen ja iso Mutta.

“Kyllä sinä olet tehnyt tässä hyvää työtä, mutta…”

Mutta on pieni ja vahva sana. Viestinnän ammattilaiset opettavat, että mutta-sanan viidellä kirjaimella kumoat kaiken sen, mitä olet sitä ennen sanonut.

Paavali kirjoittaa rajusti efesolaisten elämästä, miten he kaikki olivat kuolleita syntiensä ja rikkomustensa vuoksi. He olivat valinneet väärin ja toimineet väärin. Yhteys Jumalan kanssa oli poikki.  

Mutta. Valitettavasti tuo mutta-sana puuttuu nykyisestä käännöksestämme, vaikka se alkutekstissä onkin. “Mutta Jumalan laupeus on niin runsas…” Paavali kumoaa sillä kaiken edellä kirjoittamansa. Jumala puuttuu tilanteeseen, koska hän ei rakkautensa ja laupeutensa vuoksi voi olla puuttumatta. Hän tekee mahdottomasta mahdollisen armollaan. Kuoleman tilalle tulee uusi elämä Kristuksen kanssa. Uusi mahdollisuus täysin meistä riippumatta.

Armo vie meidät kaikki Jumalan edessä samalle viivalle rinnakkain. Tarvitsemme jokainen armoa. Siksi se kuuluu myös toinen toisemme kohtaamiseen.  

rovasti Ulla Saunaluoma

Pyhän teksti

Jumala on tehnyt eläviksi teidät, jotka olitte kuolleita rikkomustenne ja syntienne tähden. Ennen te elitte niiden vallassa tämän maailman menon mukaan, totellen avaruuden henkivaltojen hallitsijaa, sitä henkeä, joka yhä vaikuttaa tottelemattomissa ihmisissä. Heidän joukossaan mekin kaikki ennen elimme noudattaen oman luontomme haluja ja tehden niin kuin ruumiimme ja mielemme tahtoivat, ja näin olimme luonnostamme vihan alaisia niin kuin kaikki muutkin.

    Jumalan laupeus on kuitenkin niin runsas ja hän rakasti meitä niin suuresti, että hän teki meidät, rikkomustemme tähden kuolleet, eläviksi Kristuksen kanssa. Armosta teidät on pelastettu. Jumala herätti meidät yhdessä Kristuksen Jeesuksen kanssa ja antoi meillekin paikan taivaassa osoittaakseen kaikille tuleville aikakausille, kuinka äärettömän runsas on hänen armonsa ja kuinka suuri hänen hyvyytensä, kun hän antoi meille Kristuksen Jeesuksen. Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja.

Ef. 2: 1-10

Rukoilemme

Jumala, taivaallinen Isämme.

Sinä et tahdo,

että yksikään luomasi ihminen joutuu hukkaan.

Paljon enemmän kuin me etsimme sinua,

sinä kannat huolta meistä.

Anna meille herkät korvat kuulla kutsuva äänesi.

Tätä rukoilemme

Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.

 


 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä