13.7.2017Teksti Mika LahtinenKuva Istockphoto

Sie kelpaat

saarnakuva

"Kuka minä teidän mielestänne olen?" Jeesus kysyy opetuslapsiltaan. Kysymys on suuri ja kätkee sisäänsä paljon pyhää. Ihminen tulee rakastetuksi tai tuhotuksi suhteessa toisiin persooniin. Kokemus omasta kelpaavuudesta ja hyväksytyksi tulemisesta – tai sitten riittämättömyydestä ja hylätyksi tulemisesta – todentuu vastapäätä toisia.

Simon-opetuslapsi vastaa Jeesukselle: "Sinä olet Messias, elävän Jumalan poika." Voinee vain kuvitella, mitä Simon tuntee puhuessaan. Ehkä hän on ylpeä opettajastaan tai arka omasta asemastaan suhteessa häneen. Kenties hän miettii: ”Entä kuka minä olen sinun mielestäsi?”

Jeesus puhuu Simonille tämän suhteesta isäänsä Joonaan sekä itseensä ja valtakuntaansa. Jeesus näyttää suhtautuvan ihmisen koko olemukseen, elämäntarinaan ja ihmissuhteisiin kunnioittavasti ja kokoavasti. Hän ei mitätöi tai väheksy. Sinä kelpaat ja olet tervetullut hänen seuraansa juuri sinuna. Hänellä on sinulle tehtävää. Hän luottaa sinuun.


Sinä olet Messias

Kun Jeesus oli tullut Filippoksen Kesarean seudulle, hän kysyi opetuslapsiltaan: ”Kuka Ihmisen Poika on? Mitä ihmiset hänestä sanovat?” He vastasivat: ”Toisten mielestä hän on Johannes Kastaja, toisten mielestä Elia, joidenkin mielestä Jeremia tai joku muu profeetoista.” ”Entä te?” kysyi Jeesus. ”Kuka minä teidän mielestänne olen?” Simon Pietari vastasi: ”Sinä olet Messias, elävän Jumalan poika.”

Matt. 16: 13-16

Rukoilemme

Herra

perustavanlaatuisin kysymys on:

kelpaanko muille, itselleni

tai Sinulle?

Kaipaamme rakkautta ja hyväksyntää.

Roikun tiedon murussa,

että Sinä olet minut luonut ja lunastanut.

Luotan, että Sinä rakastat minua.

Aamen.

 

 

 

 

 

                  


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä