ksk-facebook-sivun-kansikuva

Kahvita ystäväsi 100-vuotiaan
Suomen kunniaksi

Lue tästä ohjeet

Kristillinen Sana-lehti haastaa suomalaiset juhlimaan 100-vuotiasta Suomea teemalla Koko Suomi kahville. Kahvihetkien valokuvista muodostuu juhlavuoden aikana jättimäinen galleria, kun juhlijat jakavat ne Instagramissa tai Twitterissä tunnisteella #kokosuomikahville tai lataavat sen Facebookin Koko Suomi kahville –kampanjasivulle.

Kahvihetken kokoonkutsuja voi valita vapaasti ajan, paikan ja seuran. Kahvituoksuisen kansanliikkeen yhdistävät tekijät ovat vieraanvaraisuus, esillä oleva Suomen lippu ja kiitosrukous isänmaan puolesta.

Sana-lehti lahjoittaa lehden tuoreimman numeron jaettavaksi jokaiselle kahvivieraalle. Kahvihetken järjestäjä voi tilata ne maksutta toimituksesta.

Suomalaiset ovat aivan erityinen kahvikansa, sillä juomme kahvia eniten maailmassa henkeä kohti. Missä vain suomalaiset kohtaavat ilon tai surun, työn tai levon merkeissä, siellä keitellään kahvit. Kahvin tuoksu kertoo ystävyydestä ja vieraanvaraisuudesta. Kahvi tunnetaan kaikkialla maailmassa, joten kahvikupin äärelle on luontevaa kutsua kohtaamaan myös eri kansallisuuksia.

Koko Suomi kahville –hetken voi viettää kotona, luonnossa, mökillä, nuotiotulilla tai vaikka seurakunnan tilassa. Kahviseuraksi voi kutsua vapaasti yhden tai useampia ystäviä, harrastusporukan tai työkavereita. Se voi olla myös hauska tapa tutustua naapurustoon tai kotiseudun maahanmuuttajiin. Isomman joukon kahvitarjoilut voi järjestää vaikka nyyttikesteinä.

Koko Suomi kahville –kampanja on yksi valtioneuvoston hyväksymistä Suomi 100 –juhlavuoden hankkeista.


Toimi näin:

1. Kutsu vieraat ja järjestä tarjoilut

2. Halutessasi voit tilata Sana-lehdet kaikille vieraille. Tee tilaus vähintään kaksi viikkoa ennen kahvihetkeä sähköpostilla tai soittamalla pekka.sorjonen@sana.fi (0207 681 706) tai arja.nertamo@sana.fi (0207 681626)

3. Voitte pitää seurustelun lomassa kiitosrukouksen tai –hartauden

4. Halutessanne voitte kerätä kolehdin valitsemaanne hyväntekeväisyyskohteeseen.

5. Ota valokuva kahvihetkestänne ja jaa se Instagramissa tai Twitterissä tunnisteella #kokosuomikahville tai lataa se Facebookin Koko Suomi kahville –kampanjasivulle tai lähetä se toimitus@sana.fi.


Kiitosrukous

Rakas taivaallinen Isä,

tänään kiitämme sinua itsenäisestä Suomesta.

Kiitämme kauniista luonnosta, metsistä ja järvistä, kiitämme vuodenaikojen vaihtelusta. Kiitämme siniristilipusta, joka kertoo sinun huolenpidostasi ja uskollisuudestasi. 

Auta meitä pitämään hyvää huolta tästä maasta, viljelemään ja varjelemaan sitä tuleviakin sukupolvia varten. Auta meitä pitämään huolta myös toinen toisistamme, niin että kaikilla olisi hyvä elää tässä maassa. Amen

Kiitoshartaus

Sytytetään kynttilä. Luetaan Sana-lehden sivulta 2 päivän raamatunteksti, saarnateksti sekä rukoukset.

Luetaan kiitosrukous Suomen puolesta

Luetaan yhdessä Herran siunaus tai Isä meidän –rukous

ksk-facebook-sivun-kansikuva


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä