19.12.2013Hellevi Pouta

Hintalappuelämää

Kun pikkuisenkin seuraa mediaa, syntyy nopeasti mielikuva, että Suomen hyvinvoinnin esteenä on nykyisin kaksi ihmisryhmää: lapset ja vanhukset. Päättäjät pohtivat jopa öitään valvoen ratkaisua tähän hirvittävään ongelmaan. Miten lapset hoidettaisiin ja kasvatettaisiin halvemmalla ja miten vanhukset saateltaisiin taivaan portille kutakuinkin kunniallisesti mahdollisimman vähin kustannuksin?

Ehdottoman syyttömiä tähän tilanteeseen on jälleen kaksi ihmisryhmää: lapset, jotka eivät ole vielä ehtineet yhteiskuntaa rakentaa, ja vanhukset, joita tuskin voi syyttää siitä, että he olisivat hoitaneet huonosti oman osuutensa maan rakentamisessa.

Voisiko näkökulman tarkentaa välillä työikäisiin ja -kykyisiin kansalaisiin, joilla on mahdollisuus käyttää valtaa myös omaan elämäänsä? Saataisiinko syntymään mielikuva, että heidän elossaan ja olossaan sitä järkeistämistä olisikin? Suuriäänisesti puhutaan nyky-yhteiskunnan paineista ja vaatimuksista, mutta jos hetkeksi malttaa pyyhkäistä rahankiillon silmistään, ehkä ymmärtää, että suuri osa näistä paineista ja vaatimuksista on itse asetettuja. 

Tämän ajan varsinainen ongelma on se, että jokaiselle asialle pitää löytyä hintalappu.Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä