Anna & Miki

4dab419864b06e3b7b8caeba6a99291ed6abbdf4

Omakustanne

***

Anna (Vihonen, laulu) ja Miki (Pelkonen, kitara & basso) ovat nuoria helsinkiläismuusikoita, jotka ovat kummatkin opiskelleet ja tehneet musiikkia tahoillaan - ennen kuin löysivät toisensa myös muullakin tasolla kuin vain yhteisen bändisoiton. Kirkotkin ovat heille tuttuja soittopaikkoja. He ovat kummatkin Metallimessun kantamuusikoita usean vuoden ajalta sekä ovat olleet artistivieraina Pop-messussa. 

Pariskunnan yhteinen produktio, duo Anna & Miki, jonka esikoislevytys tämä omakustanne on, sisältää kuitenkin jotain ihan muuta kuin metallimusiikkia tai peruspoppia. Levytys on pääosin akustista singer-songwriter osastoa. Ilmaisua säestävät kevyet perkussiot, hammond ja huilu rikastavat soundimaailmaa siellä täällä. 

Kuulija kiinnittää varmasti ensimmäiseksi huomionsa Annan voimakkaaseen mutta herkkään, tehokkaasti fraseeraavaan ääneen. Hän omaa persoonallisen soundin ja laulutavan, jotka soveltuvat monenlaiseen ilmaisuun. Vaatii ensin hieman tottumista kuulla noin voimallista ääntä ja ilmaisua akustishenkisessä musiikissa, Anna ei ole mikään hissuttelija vaikka antaakin äänensä rauhoittua balladeissa. Englanniksi lauletut säkeet eivät aiheuta kuulijalle vaivaannuttavaa tunnetta, Annan kielenääntämys on ensiluokkaista. Miki on taitava laulaja myös, hän pääsee ääneen personallisissa vuorolaulukappaleissa, toimien muuten taustalaulajana.

Sävellyksistä välittyy tietynhenkinen hippimäisyys, musiikilliselta kantilta. Tämä pariskunta olisi voinut konsertoida Woodstockissa 1969. Tietynlainen maailmankansalaisuus kuuluu levyltä myös, monet biisit saivat alkunsa pitkällä Nepalin kiertomatkalla, jolla pariskunta oli 2012. Tämä kristalloituu levyn ehdottomassa helmessä, päätösbiisi Himalayassa. Sen voisi hyvin kuvitella soivan otsikkonsa jylhiä maisemia kuvaavaan elokuvaan. 

Taito ja osaaminen välittyy. Sävellysten tarttuvuus ja ainutlaatuisuus jää vielä hieman täyttymystä vaille. Vaan tämä onkin parin esikoislevytys, alku ja jalostettu demo, josta ura lähtenee hyvin eteenpäin. Jään kiinnostuneena odottamaan osaavan duon seuraavaa äänitettä ja tunnelmallisia konsertteja.  


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä