Antero Lindgren: Talking with the Dead

lindggren.jpg-300x300

Eino records

****

Suomen tasokkaimman americanan tekijä vakuuttaa kakkoslevylläänkin. Viime vuoden esikoisensa, puun takaa tullut Mother yllätti niin yleisön kuin kriitikot. Lindgren on laulaja-lauluntekijä, jota ei suomalaiseksi uskoisi virheettömän englannin lausumisensa ja musiikin rapakontakaisuuden myötä.

Motherin ollessa vaihtoehto-countryyn vivahtavaa, tämä uusin levy tuo yhtenäisempää bändisoittoa kehiin. Lindgrenin vakiotaustayhtye soi svengaavan kulkevasti, kuin kevyempi versio E Street Bandistä. Springsteenin maanläheisempi tuotanto tulee muutenkin eittämättä mieleen useassa kohdin. Komeaa baritonilaulua, musiikissa melankoliaa mutta toivoa.

Lindgren on hengenmies, joka on esiintynyt Pop-messussakin. Hän tuo tarinansa esille ovelien kulmien kautta. Ihmissuhdeteemat ja kohtalokertomukset tuodaan kuulijalle tarinanomaisesti. Itse kukin voi kuulla niissä mitä tahansa riippuen katsontakulmasta. Onko esimerkiksi Highway Hallelujah -kappale ylistys puolisolle, matkustamiselle vai kaikkivaltiaalle? Tämän artistin kohdalla kaikki on mahdollista.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä