Apa Ali-Löytty: Poistettu

****

k-34-2015-26-Levyt elmstpoistetettu

Toisinaan on hienoa aloittaa levyn kuuntelu aivan puhtaalta pöydältä ja yllättyä. Apa Ali-Löytyn nimi oli minulle tunnu, mutta en heti muistanut mistä. Kansan Raamattuseuran kasvatti, joka viime vuosikymmeninä on ollut mukana lukuisissa musiikkiproduktioissa, vaikuttaa nykyisin helluntaipiireissä.

Apan tuore mies ja kitara -levy on äänitetty Ison Kirjan kahvilakonsertissa viime vuonna. Ensin luulin sitä kotistudiotaltioinniksi, koska miehen luonteva ääni ja näppärä kitarantapailu välittyivät stereoista niin häiriöttä ja luomuna.

Tarinat, ihmiskohtalot ja tuokiokuvat Apan laulujen sanoituksissa herättävät kiinnostusta. Hän ruotii elämää monista nurkista. Läpeensä prosessoidun musiikin aikakautena on upeaa saada eteensä jotain, jonka voi kokea aidoksi. Apan musiikille kannattaa antaa mahdollisuus. Miehellä on jaettavaa ja älykkäitä näkökulman ilman kaikkitietävyyden rasitetta.

Levyn otsikko viittaa kirjastosta poistettujen teosten ”poistettu” -leimaan. Äänite on omistettu itsensä tarpeettomiksi tai turhiksi kokeville. Itsensä siis voi löytää sieltä sun täältä. Koskettavinta musiikkia pitkään aikaan.

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä