20.8.2015Teksti Mikko Saari

Ariel: Haaksirikko

****

Radio Dein taajuuksilta tuttu toimittaja Ariel Neulaniemi musisoi takavuosina Supremos-yhtyeensä kanssa. Esikoislevynsä myötä hän liittyy vaivatta kristillistaustaisten singer-songwriterienk-34-2015-26-Levyt Ariel neulaniemi rivistöön. Levy on hiottu hienojen soittomiehien kanssa. Ville Salmisen kitarointi ja Ryökkynen-Krogeruksen rytmisektio synnyttävät linjakkaan, yhtenäisen bändisoinnin.

Levyn kansikuva ja otsikko ovat karuja. Ariel ei lähesty kappaleidensa teemoja naivin ilon kautta, vaan tummempien ja arvoituksellistenkin sävyjen läpi. Elämänkriisien sivutuotteena syntyneistä lauluista välittyvät toivo ja usko. Rakkauskin pysyy, vaikka sitä ankarasti koetellaan. Molleja ei väännetä väkisin duureiksi. Muutamatkin lyriikkarivit ovat niin viiltävän henkilökohtaisia, että ne laittavat palan kurkkuun. 

Itseäni usein haukotuttavat perhe-elämän ja parisuhdekuvioiden kuvaukset, mutta Ariel välttää julmimmat karikot. Hänellä, kuten kollegallaan Juha Tapiolla, on jokin ovela keino saada kerrostalotarinansa vakuuttaviksi, jopa kiinnostaviksi. Samaistumisen kohtia ja puntaroitavaa löytyy kosolti. Levykokonaisuuden kruunaavat Keke Leppälän valokuvat vihkosessa. Ne kuvittavat hienosti kunkin kappaleen teemoja.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä