16.5.2013

Audio Adrenaline: Kings & Queens

levyt new times soul connection

****

Olipa melkoinen yllätys, kun kuulin legendaarisesta DC Talkista tutun Kevin Maxin liittyneen solistiksi Audio Adrenalineen, 80-luvun lopulla perustettuun, Grammy-palkittuun jenkkibändiin.

Kevin Max on tehnyt DC Talkin kanssa hiphopin & rockin yhdistelmää ja kokeellisempaakin musiikkia soololevyillään. Audio Adrenaline on taas ollut alternative-osastoon liitetty orkesteri. Tämä uutuuslevy oli ensi kuunteluissa yllättävänkin kevyt paketti. Jenkkipoppia, rock-asenteella soitettuna. Kirkasäänisen tenorisolistin ääni on pysynyt komean muuttumattomana. Bändin soitto on positiivisen reipasta, ja Kevin Maxin dramaattisen korkeahko ääni liitelee poppailun yllä. Kokonaisuus vaati hieman tottumista. 

Kings & Queens on levy, johon ladatut odotukset lopulta täyttyivät, vain eri tavalla kuin ensin odotti. Näennäisen kevyen poprockin alta löytyy sangen kelpo sävellyksiä, joista kuulee kaikuja U2:lta ja jopa Hillsong-musiikista. Sanoitukset ovat pystypäisen hengellisiä ja rohkaisevia. Kevin Max on mies jolla on ollut omat irtiottonsa kristillisestä musakulttuurista. Vaan tällä ja muilla viimevuotisilla levyillään hän osoittaa olevansa itseään suuremman lauluntekijän julkisessa palvelussa.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä