21.12.2017Teksti Mikko Saari

Carmen Ensemble: Tulee aika - Rukouslauluja

tuleeaikalevynkansi

 Se oli ajatus, mikä oli pyörinyt musiikkipäällikkö Antti Suonion päässä jo tovin. Musiikin monimaakarit Antti Vuori ja Pekka Nyman kokivat samoin. Luoda kiireetöntä, seesteistä musiikkia, joka rauhoittaisi, lohduttaisi ja rohkaisisi. Jotain sellaista, minkä kanssa tai minkä taustalla soidessa voisi myös rukoilla.

Asiat kulkivat eteenpäin ja tuloksena on tämä lempeäsoundinen äänite, joka sisältää pääosin ennen julkaisemattomia lauluja. Otsikoltaan uudenkarhea yhtye Carmen Ensemble pitää sisällään tuttuja, pitkän linjan tekijöitä kuten viulisti Kukka Lehdon, huilisti Inna Vintturin, basisti Hannu Rantasen ja kitaristi Ville Salmisen. Juha Vintturin johtama Tuohus-kuoro on myös merkittävässä roolissa. Vierailevina solisteina kuullaan muun muassa Jaakko Löyttyä ja Pekka Simojokea.

Äänite täyttää tehtävänsä hienolla tavalla. Se on kokonaisuus, joka toimii niin kiireisen ihmisen meditatiivisena rauhoittajana, kuin syvään rukoukseen heittäytyjänkin apuvälineenä. Jokaisen laulun lyriikat ovat rukouksenomaisia. Sanoitusten maailma on luottavainen, kuin Luojansa käsiin heittäytyvän ääni. Soittajien luoma äänimaailma on lämpimästi hengittävä, kauniita nyasseja sisällään pitävä.

Tekijät ovat halunneet pitää myös yhteislaulullisen ulottuvuuden läsnä. Tämän levyn uusista lauluista julkaistaan myös kuorosovitukset sisältävä nuottikirja.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä