25.8.2016Mikko Saari

k-34-2016-27-Bradley ChangesCharles Bradley: Changes

Dunham

****

Tämän vuoden Pori Jazzin sykähdyttävimmästä esityksestä vastasi vanhan liiton soulmies Charles Bradley. Jenkkiherrasmies soitti Jazzien lauantai-iltana taustayhtyeensä The Extraordinairesin kanssa päälavalta setin, jonka musiikillinen anti oli suurta ja yllättävää. Vasta kuusikymppisenä läpimurtonsa tehnyt Bradley on Otis Reddingin ja Wilson Pickettin kanssa samaa raspikoulukuntaa, miksei myös James Brownin. Hänen äänessään oleva tunnelataus on valtava. Lauletut sanat välittyvät kuulijalle huimalla intensiteetillä.

Bradleyn vasta kolmas pitkäsoitto Changes on valloittavaa kuultavaa paitsi vintage-soulin ystävälle myös hengellistä klangia stereoihinsa kaipaavalle. Bradley on vanhan liiton mies spirituaalisestikin. Levy lähtee käyntiin hymnimäisellä God Bless Americalla ja syvää, samanteemaista mutta henkilökohtaisempaa jatkoa saadaan puntaroivalla kappaleella Ain’t It a Sin. Ylistän, tunnustan, syntini myös tunnustan. Bradleyn viiltävä tulkinta on yllättävimmillään Black Sabbathilta lainatussa nimikkokappaleessa, jonka alkuperäinen parisuhteen päättymiseen liittyvä tematiikka on vaihtunut kaipuulauluksi edesmenneelle äidille.

Bradley lauloi itsensä Porin keikallaan ja tällä levyllä suomalaisten sydämiin ja oman levyhyllyni kantasoitto-osastoon.     


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä