Dave Forestfield & Jarkka Rissanen: Songs Our Mama Taught Us

k-25-2015-27-levyt 2

****

Kas, onko blueskitaran mestari Jarkka Rissanen tehnyt yhteislevyn jonkun pesunkestävän yankeen kanssa, oli ensiaatos. Siltä tämä levytys ulkoapäin näyttää ja itse asiassa myös kuulostaa.

Taiteilijanimi Dave Forestfield paljastuu Tatu Metsäpelloksi. Mies on minulle uusi tuttavuus, mutta lisätutkimukset selvittivät, että hän on kova kettu keikkailemaan ja levyttämään juurimusan parissa. Kykyjä kaverilla kyllä asiaan on. Ääni omaa hienoa syvyyttä ja sopivaa herkkyyttä. 

Herrojen yhteislevytys on varsin hienosti linjattu kokonaisuus. Kaikki albumin laulut ovat nimittäin traditionaalisia gospeleita ja spirituaaleja. Tutut klassikot kuten Nobody’s Fault But Mine, John The Revelator ja Somebody Touched Me sykähdyttävät, ja ennen kuulumattomat trad. aarteet ovat kaikki kiinnostavia. Niin se vaan on, että perusasioiden ääreen täytyy tuon tuosta palata.

Vanhat spirituaalit ovat ikiklassikoita, joita pitäisi löytyä kristityn musadiggarin levyhyllystä. Tällä levyllä on niistä sangen mainioita versioita. Olisi paikallaan nähdä tämä kaksikko jossain vanhassa kauniissa puukirkossa gospelkeikalla. Mikä seurakunta ottaa kopin? 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä