Desyre: Warning of the Night

warning

G.L.A.M. Nation Records

***

Hair metal madness! Tämän esikoisalbumin julkaisupäivästä on jo jonkin verran aikaa, mutta koska kyseessä on alansa merkkiteos, se on tultava esitellyksi ja ruodituksi. Nyt ollaan marginaalin marginaalissa. Helsinkiläinen Desyre on nelihenkinen, kohta 10 vuotta toiminut maamme ainoa kristillinen glam metal -yhtye. 

Näiden herrasmiesten treenikämpällä ja keikkapaikkojen takahuoneissa ei ainoastaan viritetä kuusi- ja nelikielisiä, vaan myös hupaisan övereitä asukokonaisuuksia rehellisen 80-luvun tukkahevin malliin. Muistattehan, musiikkivideoiden tulo olohuoneisiimme Bon Jovin ja vastaavien tukkapehko-lookin myötä. New York Dolls ja Hanoi Rocks loivat tyylilajin visuaalisuuden, sitten lisättiin hieman kivoja kertosäkeitä ja häpeämätöntä poseeraamista hauskanpito-meiningillä niin soppa oli valmis. Mötley Crue, Europe, Ratt, Poison, muistatteko? 25 vuoden takainen glam-meininki ei ole aivan vierasta tämän päivän valtavirtarockiinkaan. Kotoinen Reckless Love ammentaa sopivan härskisti menneisyydestä ja yhtye on paraikaa huima vientivaltti maailmalla. Entäpä Negative ja Technicolour? Glamrock on aina luonamme.

Desyren sävellyslinja ja ulkoasu on siis puhdasta kasariheviä. Vaan kimaltelevia ja tukkaspreijattuja outolintuja he kuitenkin myös omassa genressään ovat. Warning of the Night on päheästi pakattu esikoislevy, jonka eräs ansio on antoisa lyriikkavihko. Desyren kristityt miehet ovat suoraselkäisesti kaikkivaltiaan asialla. Jumalan suuruutta, Jeesuksen vapauttavaa sanomaa ja paholaisen luuseriutta huudetaan sananmukaisesti korkealta ja kovaa. 

Bändi klaaraa ajankuvarockinsa maneerit täysin. Kappaleissa on ideaa ja useiden biisien melodiat ja kertosäkeet ovat oikeasti todella tarttuvia ja mieleenjääviä, sävellystaitoa löytyy. Levyn ongelma on vain se, että sen tuotanto on varsin kepoista, vain hieman kirkkaampaa tulosta kuin keskiverroilla demoäänitteillä. Lisäksi yhtyeen ydinhahmo Mazi ”Danger” Bee ei rehellisesti sanoen ole kaksinen laulaja, joskaan ei aivan mahdoton.

Desyren potentiaali saadaan toivottavasti vangituksi seuraavalle levylle, johon heidän tulee ottaa mukaan yhtyeen ulkopuolinen tuottaja niin soundi- kuin vokaalipuoleen. Sävellys- ja sanomapuoli on hallussa. Bändipomo Mazi Been tinkimätöntä asennetta sopii ihailla myös siinä, että he ovat ahkeria keikkailijoita aivan mahdottomissakin rockluolissa tuoden ilosanomaa ja valoa kaupunkien ja kylien yöhön. Jatkakaa hienoa työtä!


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä