26.4.2018

k-17-2018-23-Mikon levyt  Trouble

Elna Romberg: Trouble

Porvoosta kotoisin oleva Elna Romberg osallistui muutama vuosi sitten The Voice of Finland-kisaan, mutta karsiutui ennen finaaleja. Eteneminen ei olisi ollut ainakaan laulutaidoista kiinni, koska Rombergillä on vahva oma ääni. Hän on kouluttanut itseään Pop & Jazz Konservatoriossa sekä Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

Laulupedagogina työskentelevä solisti tekee musiikkia sielu vahvasti edellä. Trouble-levyn jokainen kappale heilahtaa enemmän tai vähemmän soul-osastoon, nimenomaan sen hengelliselle puolelle. Teksteistä huokuu lämpöä ja kiitollisuutta, joskin riveiltä välittyy myös tekijän pohdiskeleva puoli. 

Äänitteen voisi luokitella nykyaikaiseksi rythm and blues -musiikiksi, mutta se ei tekisi sille täyttä oikeutta. Romberg nimittäin liikkuu hämmentävän ketterästi eri tyylien välillä. Kakkosbiisi Make New voisi olla radiohitti tarttuvine kertosäkeineen. My Shelter -kappale taas on ääripuhdasta gospelia, ei vähiten siinä vierailevan His Master’s Noise -kuoron takia.

Elna Rombergin laulussa on myös hip-hop-vaikutteisuutta. Levyn vankasta tasosta kertoo se, että nimekäs soittajakaarti (mm. Marzi Nyman, Lenni-Kalle Taipale, Mikko Pettinen) ei kohoa solistin yli.

Romberg on kaiken lisäksi säveltänyt ja sanoittanut levyn jokaisen kappaleen. Aikamoinen kokonaisuus.    

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä