16.2.2017Teksti Mikko Saari

Eve & Ossi: Toisen silmin

mikonlevyt_evejaossi

Massa records

***                 

Eveliina ja Ossi Mäki-Reini ovat musisoiva aviopari, jotka ovat saaneet aikaan sangen sympaattisen äänitteen. Ossi on musiikillinen monimaakari, monissa kokoonpanoissa vaikuttava biisintekijä, solisti ja kitaristi. Levyn kappaleet ovat kaikki hänen käsialaansa. Eve jeesasi yhden tekemisessä.

Äänitteen ulkoasu antaa uusiofolkmaisen vaikutelman, ja seikka pitääkin paikkansa tietyin osin. Kappaleiden työstöprosessin pystyy hyvin kuvittelemaan: Mies ja kitara Ossin työpöydän ääressä, kierrelehtiö edessä. Levytuotanto on luonut tarinoille monikerroksisemmat bändisovitukset kohottavien jousisoittimien avulla.

Pariskunnan levy taittaa liian henkilökohtaisuuden kariset vedet onnistuneesti. Vaivaannuttaviin lemmenlurituksiin ei lähdetä, vaan henkevä ja hengellinen pari tuo julki elämältä maistuvia puntarointeja, enemmän kysymykset kuin vastaukset mielessään. Elo on yhteistä ihmettelyä, mutta tahtoa taitaa riittää ja kaikkivaltiaaseen luotetaan. Mukavalta maistuvat sanoitukset antavat yleisempääkin pureskeltavaa elämään, riveihin samaistuminen tapahtuu mutkattomasti.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä