21.3.2013

Golden Resurrection: One Voice For the Kingdom

golden resurrection

***

Neoklassista ruotsimetallia. Pitkästä aikaa kuulumisia Christian Liljegreniltä, tämän tyylilajin uskolliselta puurtajalta. Solisti-säveltäjä Liljegren on liki 20 vuoden ajan projektiluonteisesti luotsannut länsinaapurissamme vanhan liiton heavy-orkestereita (Narnia, Audiovision, Divinefire, Wisdom Call), joilla kaikilla on ollut suoraviivainen kristillinen sanoma. 

Tämän sortin metallimusiikki painottuu duuripohjaisiin melodioihin, jotka lainaavat usein häpeilemättömästi klassisesta musiikista. Kosketinsoittimet elävöittävät soundimattoa, ja solistin ääni on selkeä ja kirkas.

Liljegrenin hieno ääni ei juuri ole muuttunut vuosien varrella, se on yhä kuin kristallia. Sanoituksissa on yhä yksinkertaista evankeliumin iloa, Kuninkaan voittoa ja rohkaisua maailmallisia kamppailuja vastaan. Kappaleista vastaa Liljegrenin lisäksi vikkeläsorminen kitaristi Tommy ReinXeed.

Itselleni tällainen musiikki on nykyisin pikkuisen yksioikoista ilottelua, vaikka levyllä on hienoja melodioita. Vaan sopii sitä evankeliumin iloa julistaa näinkin. Pisteet Liljegrenille vankkumattomasta genre-lipunkannosta!


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä