Gospel Helsinki: Unspeakable Joy

k-42-2014-26-Levyt gospelkuoro

Gospel Helsinki ry

***

Harvoinpa jos koskaan pääsee ruotimaan oman kotiseurakuntansa ”tuotoksia”. Tämä 50-henkinen porukka on Meilahden seurakunnan gospelkuoro. Juuret ovat saman seurakunnan nuorisokuorossa, jota on aina johtanut kanttori Nina Pakkanen. 

Köörissä on kunnianhimoa ja yritystä kovasti enemmän kuin tavanomaisessa kirkkokuorossa. Sen ohjelmisto koostuu pitkälti uudesta tummasta gospelista, kuten tämänkin levyn anti enimmäkseen.

Harlem Gospel Choir / Kirk Franklin -tyyppistä ilottelua kuullaan mukavalla meiningillä. Earth, Wind & Firen September on saanut vängät uusiosanoitukset juuri Franklinin kynästä, ja kappale versioidaan hienosti. Pikanttina lisänä pari suomenkielistä laulua.

Monesti palkittu jazzmuusikko Joonatan Rautio saksofoneineen tuo levylle ihanan mausteen parissa biisissä. Levyn soundipolitiikka ja orkestraatio laskevat hieman kuoron hyvää spirittiä. . Äänite soi melko diskanttivoittoisesti, korkeat sopraanokuoro-äänet ovat välillä aika teräviä. Kappaleita kuljettavat perkussiot ja piano kaipaisivat tuon tuosta ystäväkseen groovaavaa bassoa.

Kuoro voisi tarvita joukkoonsa lisää miesääniä tasapainottamaan kokonaisuutta, nyt heitä ei juuri kuulu. Pitäisiköhän pyrkiä?

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä