Herz: Kuriton kakara

k-25-2016-27-levyt kuriton kakara_40

***

Poprock-tyyppistä julistavan kristillistä musiikkia esittävien artistien joukko on maassamme hiipunut vuosi vuodelta. Siksikin Kokkolasta alkujaan lähtöisin olevan Herzin aktiivinen olemassaolo ja tuottava operointi on hieno ja kannustettava asia. Näin yhtyeen esiintyvän Kirkon nuorisopäivillä toukokuussa ja vakuutuin positiivisesta energiasta ja kohderyhmään sopivasta ilmaisumuodosta.

August-yhtyeestä tuttu Esa Klapuri on yhtyeen nestori, rumpali ja pääasiallinen biisintekijä. Tärkeänä osana kokonaisuutta toimivat solisti Julia Läspä ja tuottaja Jonas Olsson. Klapurin tekstit ovat klassisen evankelikaalista gospelperimää. Läspän viehkon tyttömäinen vokalisointi on osaavaa. Olsson on ottanut ”raadiopoppi” -moodin käyttöön koneeltaan. Runsaasti elektronisin elementein kuorrutettuun ja rivakkaan bändisoittoon on liitetty tarttuvia huutokuoroja ja runsaita kaikuja. Vertauksilta mainioon Haloo Helsinki! -poppiyhtyeeseen ei voi täysin välttyä. Biisien melodiat on nostettu tarkoituksella koholle, joten kokonaisuus kuulostaa ensin pinnallisemmalta kuin onkaan. Syvemmältä laulua löytyy kuitenkin enemmän.

Herzillä on paitsi skenetilausta, myös tiettyjä hienoja mahdollisuuksia paikkansa täyttämiseen. Yhtye tekee työtään sanoma edellä, sen edustama tyyli uppoaa hyvin nykyteineihin. Mutta yhtye ei myöskään anna periksi taiteellisista haluistaan ja kikkailuinnostaan. Reippaan syntsapohjaisen popin keskellä kuullaan slide- ja metallikitaroita sekä jopa juurimusan mieleen tuovia elementtejä. Hyvä matka on jo lähtenyt liikkeelle, siitä peukku ja kannustus.   

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä