23.8.2017


Histan veisaajat: Seurat

*****

k-34-2017-26-Histan veisaajat Seurat


Mustiin pukeutuvan lauluyhtyeen ihastuttava uutuuslevy on otsikkonsa mukainen. Körttiperinteen mukaan seuroihin voi ja saa astella kuka vain, Heränneiden jäsenkorttia ei kysellä. Seuratuvan kynnys on matalalla. Puheiden ja äänten teemat liitelevät tajuttavuuden maisemissa. Vaan taivaskaipuu eri muodoissaan, se on läsnä. 

Näiden seurojen laulumateriaali koostuu pitkälti Siionin virsistä, etenkin juuri tupaan saapuneista uudistetuista. Histan veisaajien isännöimiin seuroihin saapui tällä kertaa myös 2000-luvun populaarimusiikin tekijöitä; Jarkko Martikaisen ensimmäiseltä soololevyltä oleva Kaikki me kuolemme pian sekä Jori Sjöroosin & Paula Vesalan, PMMP:n levyltä tuttu Lautturi solahtavat levyn virsirepertuaariin hämmentävän vaivattomasti. Veisaajat ottaa käsittelyynsä myös erään maamme musiikkihistorian jylhimmistä lauluista, Peltoniemen Hintriikan surumarssin.  

Levyn tunnelma lähentelee mestarillista tasoa. Finnvoxin studiolla äänitetty levy on rikas, samalla ylväältä ja toisaalta syvän inhimilliseltä soundaava kokonaisuus. Laulusovitukset on tehty hienosyisen harkitsevalla otteella, kunkin eri teoksen persoonaa tutkien. Pienet soitinmausteet siellä, täällä rikastavat seurojen osaavaa laulurinkiä pieteetillä. ”Kas, kun jollain vieraalla sattuikin olemaan viulu mukana. Eikös tuo ollut Kuusiston Pekka?”

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä