Honey B. Family: Sings & Plays

****

Honey B & T-Bones on työstänyt rhythm & bluesiaan jo 80-luvulta lähtien. Yhtyeen ydinhahmot Aija Puurtinen ja Esa Kuloniemi pyörittävät muiden proggistensa ohella myös Honey B. Family -perhetrioa, jossa kolmantena on heidän16-vuotias poikansa Moses Kuloniemi. 

Trio tarjoilee esikoislevyllään vankasta blues-perinteestä kumpuavaa, jykevää mutta samalla sävykästä kattausta. Isä-Kuloniemen ilmaisu painottuu slide- ja sikarilaatikkokitaran soljuvaan taontaan. Välillä hän helisyttää mandoliinia. Moses Kuloniemen rumpaloinnissa on kosolti jazz-vaikutteita, hieman Brian Bladen soittotyylin tapaan. Peruskomppia levyltä saa etsimällä etsiä, kun nuori lupaus leikittelee osaavasti rytmisessä puuhamaassaan.

Levyn hienointa antia on Aija Puurtisen syvä ja sielua täynnä oleva vokalisointi. Hän myös soittaa levyllä bassoa, mikä on miksattu viehättävästi pintaan. 

Vinyylin (tietenkin!) kumpikin puoli on pitkälti omaa tuotantoa vankasta bluesin perinnepuusta. Levy viehättänee varmasti myös useita tämän lehden lukijoita, eikä vähiten gospeltarjontansa ansiosta. Esimerkiksi traditionaaliset Keep Your Lamp Trimmed And Burning sekä Down To The River saavat perheen käsittelyssä huumaavan hienot tulkinnat. 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä