25.8.2016Mikko Saari

k-34-2016-27-Hello WorldIda Elina: Hello World

Inkoon Musiikki

*****

Kantelisti Ida Elina on ehtinyt nousta pieneksi ilmiöksi. Harvoinpa kristillistä musiikkia työstävästä artistista saa lukea maamme valtamedioista. Uutisointi on ollut osin kuriositeettisesti kiinnostunutta, mutta onneksi kirjoittajat ovat löytäneet myös Ida Elinan ainutlaatuiset musiikilliset kyvyt – eivätkä vain hehkuttaneet maamme ensimmäistä popmusiikkia tekevää kantelistia.

Rouvan kolmoslevy osoittaa hänen löytäneen yhä syvemmin oman tyylinsä tehdä musiikkiaan. Ida Elinan omintakeinen kanteleensoitto mainitaan usein ensimmäisenä, mutta hänen sävykäs ja taitava vokalisointinsa on huomattavan maininnan arvoista. Esim. kappaleen Wake up hienovaraiset, älykkäät sovitusnyanssit tuovat mieleen Tori Amosin tavan tehdä lauluistaan pieniä mestariteoksia.

Hello World on näennäisesti kaleidoskooppi. Se on lainabiisejä, omia, Pharrell Williamsin ja Michael Jacksonin hittejä sekä suomen- että englanninkielistä materiaalia sisältävä teos, joka voisi olla sekava. Artistin erehtymätöntä hipova tyylitaju saa levyn hitsautumaan teemoiltaan käsittämättömän hienosti yhteen. Kappaleiden huolella hiotut, usein jopa dramaattiset sovitustavat ja sieltä täältä nouseva gospelin ilo saavat aikaan uskonsykettä ja toisaalta kunnioittavaa ihailua taitavaa ja syvällistä artistia kohtaan.  


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä