13.3.2014

Idän Ihmeet: Maailman värit

LEVYNKANSI FINAL

*****

Tiivistettynä: Idän Ihmeet on parasta, mitä maamme kristillisessä nuorisomusiikkikulttuurissa on tapahtunut vuosikausiin. Suomen Lähetysseuran kasvatit vakuuttavat kuulijan täysin tällä toisella pitkäsoitollaan. Pojat ovat kasvaneet matkallaan miehiksi, mutta makoisa tapa tehdä musiikkia omintakeisesti ja taitavasti on tallella. Silmäkulmien pilkkeen aistii.

Indie-folk on määrittelyjen mukaan homman nimi, mutta se ei kuvaa herrojen musiikkia kuin tietyin osin. Reipas, akustishenkinen ilmaisu pitää sisällään raikkaita biisejä, näppäriä sovituksia, tyylikästä instrumenttien taitamista sekä nappiin osuvaa vokalisointia. 

Huumoriorkesteriksi Ihmemiehiä ei voi luokitella, mutta huumoriakin löytyy hyvällä tavalla. Vakaviakaan aiheita ei silti kaihdeta. Kappaleessa Kaupungin valot käsitellään katkeransuloisesti suhteen päättymistä, ja Neljä päivää Islannissa on koskettava kuvaus muunlaisesta yksinäisyydestä. 

Kun Maailman valot on vielä tyylikkään hiotusti tuotettu ja miksattu, levyä voi suositella monipuolisella kädellä. Positiivinen ilosanomaporukka on keikoilla parhaimmillaan, keväälle on luvassa keikkoja hyvä nippu. Kysyntää on, kun anti on priimaa! 

 

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä