Ilkka Vainio: Villi pyhäpoika

k-20-2017-26-levyt villi pyhäpoika

Warner Music

***

Satojen laulujen sanoittaja, telkkarista ja medioista tuttu, valtavan sosiaalisuutensa armoittama Ilkka Vainio tulee kansalle yhä tutummaksi. Hän on viime vuosina kiertänyt paitsi perinteisissä keikkapaikoissa, myös kirkoissa Ystävän risti -konserttien merkeissä. Levytysurakin on nyt auennut.

Ile Vainion maailma tulee tämän levyn välityksellä samaistuttavan lähelle. Kliseiset määrittelyt aito ja maanläheinen lienevät oikeasti ne parhaat termit määrittelemään tätä rehellistä äänitettä. Ile uskoo kansitekstien mukaan ”Vapahtajaan ja Veteranoon” eli elämän koko kirjoon mitään sensuroimatta. ”Ystävän risti” -kappale on oikeasti koskettava tarina Ilen ja Kari Tapion ystävyydestä. ”Tänäänkö synnyn” on siittiön elämäntarina. Nimikappale alleviivaa Vainion kahta puolta, raikulimaisuutta ja hengellisyyttä. 

Hilpeä levy liikkuu iskelmäpopin ja country-henkisen kuplettilaulun välimaastokenttää. Isänsä poika on äänessä. Ile ei ole teknisesti häikäisevä laulaja, mutta klaaraa biisit maaliin saakka kuin mallikas karaokesankari ikään. Tällä levyllä on rooli ja tehtävä. Se on Ilen itsensä, klassisen kansanmiehen, näköinen samaistumispakkaus meistä kovin monelle.      


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä