Immanuel: Jvmvlvnmiehii

k-38-2014-27-levyjä immanuel

Jiffel Records

****

Seuraa kuukausittainen musakulttuurikelaus, ajankohta-puntarointi. Siinä missä metalli oli jokunen vuosi sitten koko kansan ilmiö, onko nyt rapin valtakausi? Taitaa olla. Eräskin lahtelaissyntyinen poskimies täytti hiljan Olympiastadionin kahdesti. Eikä vain erään tv-ohjelman avuin vaan kansaan kolahtaneen musiikkinsa.

Tämä keravalainen rap-kaksikkomme on taas noussut erääksi maamme suosituimmista kristillisistä artisteista. Roisi Roni ja Mikaveli ovat riemukkaan moottorimaisen leipäläven omaavia hengenmiehiä, joilla ideantynkääkin löytyy. Hiphop on äärimmäisen lyriikkapainotteinen musiikkityyli. Jos riimit toimivat, kokonaisuus pysyy kasassa. Taustat ovat miltei sivuseikka. Sananäppäryys ja älyllinen huumori ovat näiden miesten räppäyksessä hyvin balanssissa. Hieno elementti on se, ettei miesten tunnustuksellinen ilmaisu ole yksioikoista julistusta tai vain ylistystä. Miehet ottavat sanoissaan kantaa ihmisoikeuksiin, raittiuteen, uskollisuuteen ja terveelliseen elämään. Tässäpä loistavia esikuvia nuorisolle, todella.

Olen muutamaan otteeseen koettanut ”löytää” hiphopin jujun kyseisen tyylilajin keikkoja kokiessa. Vaikka ne ovat jättäneet itseni sinänsä kylmiksi, on oltava rehellinen ja tunnustettava tyylilajin asema tämän nuorisosukupolven kielenä. Eikä Jvmvlvnmiehii-levykään kuuntelu ahista, vaan tämän kanssa viihtyy mainiosti. Siispä kansalaiset, laulakaa rytmissä riimitellen kuin tällä levyllä: ”Jeesus, mun ystäväni, isompi kuin Iso Danny!”


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä