26.3.2015

Jaakko Löytty: Hyvät Sanat - Taivaallinen Sävel

****

k-13-2015-27-Levyt LoyyttyLöde-pappa on yhtyeensä kanssa tien päällä 60-vuotisjuhlansa kunniaksi. Uutuuskiekko sisältää vanhoja kappaleita uusilla sovituksilla, ja soittajina on sama porukka kuin kiertueellakin. Oli aikamoinen kokemus tutustua levyyn heti Helsingin Savoy-teatterin keikan jälkeen – ihan kuin olisi kuullut hiotusti masteroitua livelevyä juuri nähdystä konsertista.  

Levyllä on kappaleita maestron koko uralta, aina esikoislevyn Tahdon kiittää Herraa -laulusta riparinuotioklassikoihin ja maailmanmusiikkipaloihin. Suhtaudun yleensä kurttuotsaisesti uudelleenäänitettyihin versioihin vanhoista lauluista, oli artisti kuka tahansa. Tämä levy välttää aiheen karikot. Muusikkojen osaavuus, makoisat sovitukset ja parhaillaan käynnissä oleva kiertue – siinä hyvät perustelut tälle levylle.

Pakko vain sanoa, että muutama Löytyn klassikko on uponnut niin syvälle sieluuni, että niiden uudelleenversiointi tuntuu oudolta. Esimerkiksi Hawash! -levyltä (1984) löytyvän Orjalaivan hurja draivi torvisektioineen on edelleenkin voittamaton. Toivoa sopii, että uutuusäänitteen hankkijat innostuisivat myös alkuperäisten hommaamisesta.

Vaan on Jaskalla meille edelleen uuttakin annettavaa. Siitä kertovat osaltaan levyn kaksi mainiota freesiä laulua, kaunis Siipirikko ja levyn nimikappale, jossa Kaija Pispakin pääsee ääneen. Ja onhan tuoreista tuorein laulu, kantaaottava Koska sinä alat vihertää, vielä levyttämättä!    


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä