Jaakko Löytty: Toiviotie

Wideline musiikki

*****

k-46-2013-27-Löytyn Toiviotie kansi OTA TÄMÄ!!!!Löde-papan uusin ilahduttaa pitkän linjan fania. Löytty on tehnyt urallaan monituisia levytyksiä, hyvin eriteemaisia ja soittajakaartiltaan vaihtelevia. Tämä uusin levy on määriteltävissä ihan perus-soololevyksi, jolla taustasoittaa tuttuja pitkän linjan yhteistyömuusikoita. Omat perheenjäsenet sekä kitaristi Jarkka Rissanen ja rumpali Seppo Rauteva noin esimerkiksi.

Lyriikoissa on tuttua särmää ja haikeuttakin. Löytty, jonka ääni soi edelleen vahvana, ei ole koskaan lässyttänyt lauluillaan. Hänessä elää vanhan koulukunnan protestilaulajan ydin. Pienen ja köyhän ihmisen puolella ollaan vahvasti, epäkohtia ravistellaan. Jaakon ja Kaija Pispan pitkä avioliitto kuuluu myös levyltä, mukana on useampikin kokonaisuuteen sopiva rakkaudentunnustus.

Erityinen ihastuksen kärki osuu lyyrisyyden ”gospel-osaamiseen”. Joka kappaleessa ei tarvitse käyttää kiintiösiiontermejä. Vaan kun niiden aika on, ne tulevat aidosti ja luontevasti. Erityisesti Syntisraukan päättymätön blues, uudelleensanoitettu Ristinkantajat-kappale, on tästä pistämätön esimerkki, johon kuulija jopa haluaa samaistua. Minä ainakin.

Ja mitä ihmettä tapahtuu liki varttituntisessa Taivainen sointu -kappaleessa? Jäänee arvoitukseksi, mutta koettakaa ottaa selvää. 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä