16.3.2017Teksti Mikko Saari

Jippii: Ristin maa

mikkoarvioi_jippii

Jippii-otsikon alle liittyy yllättävänkin suureksi kasvanut lapsikuorotoiminta. Maassamme toimii noin 100 eri Jippii-lapsikuoroa eri seurakunnissa, kirkkokunnissa ja kouluissa. Tämä on kymmenes suomenkielinen Jippii-äänite. Se on tehty kuorojen kiertuetta varten osana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Laululiike on myös kansainvälistynyt: Jippii-äänitteitä on tehty 48 kpl 27 eri kielellä, lauluja käännetään yli sadalle kielelle.

Tämä levy sisältää paljon ihan uusia lauluja, joista useat ovat 15-vuotiaan Nyyti Rahkosen säveltämiä. Lisäksi juhlavuoden teemaan solahtaen on versioitu muun muassa Finlandia-hymni ja Lasse Heikkilän Laulu Suomelle.  Levyn kuoro-osuuksissa kuullaan yli sataa eri lasta. Viihdemusiikkia ja praise-elementtejä sisältävät sovitukset ovat Toni Mäki-Leppilammen käsialaa.

Pieni tähtimäärä ei ole kritiikkiä sinänsä hyvää toimintaa kohtaan, vaan se keskittyy ainoastaan tämän levyn olemukseen. On aika vaikea kuvitella muuta kuin kasvatuspedagogista tilannetta, missä laittaisi levyä soimaan. Ehkä tämän äänite olisi pitänyt antaa kohderyhmän (4-7 -vuotiaat?) arvosteltavaksi. Lisäksi, kun kuulen pikkulasten laulavan afrorumpujen paukkeen tahdittamana mantramaisesti ”Voimaa veressä, voimaa veressä Jeesuksen” niin tunsin kylmiä väreitä ja mietin, että onkohan tämä nyt sopivaa. Ehkä se on useidenkin mielestä, itse uskon hienovaraisemman palvonnan nimiin.

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä