16.2.2017Teksti Mikko Saari

Jippu: Made in Heaven

mikonlevyt_jippu

***

Warner

Jipun viidettä soolojulkaisua hehkutettiin ennalta jopa tuhlaajatyttömäiseksi paluualbumiksi artistin kristillisille juurille. Hypetys tuntui hieman erikoiselta, koska Jippu on aina operoinut kristillisen musan kentällä. Mutta särmikäs persoonansa on saattanut olla hieman liikaa joillekin seurakunnille ja konserttijärjestäjille. Asia korjaantunee tämän, sangen gospelpitoisen, albumin myötä.

Gospelin ongelma ja ihanuus on sen henkilökohtaisuus. Jumalsuhde on sangen henkilökohtainen, laulava artisti taas tekee sen julkiseksi. Jippu on ihastuttava esimerkki kristitystä, kenen polku on sangen omanlaisensa. Hän kykenee tällä levyllään toteuttamaan kutsumustaan evankelistana, menettämättä artistisuuttaan.

Levyn ongelma on vain se, että Kalle Chydeniuksen radiopop-tuotanto ei säväytä. Monet tuotannolliset kuorrutukset tuntuvat ylimääräisiltä, kuin kaikuja Madonnan Ray of Light -levyltä. Onneksi äänitteessä on paljon luomua, kuten Joonatan Raution sormiot sekä TriSis -lauluyhtyeen ja Higher Ground -kuoron operointi.

Odottaisin Jipulta seuraavaksi riisutumpaa äänitettä, jossa oltaisiin liikoja kehystelemättä jo itsessään ainutlaatuista artistia. Hengellisesti tämä kiekko kyllä puhuttelee ja Jipun itsensä tulkinta on aina hienoa.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä