22.6.2017

John McGregor: Luota

*****

k-25-2017-27-levyt luotaEnglantilaissyntyinen, nykyisin Lohjalla asuva John McGregor on kypsytellyt kolmatta levyään kaikessa rauhassa useita vuosia. Hän ponnistaa kotoisen folk-henkisen ilmaisun pohjalta, mutta lopputulos on jotain kovin omanlaistaan. 

Ääniä ilmassa, kuulaita, runollisia, merkitystä omaavia. Levy kiehtova kokonaisuus, jota ei voi kuunnella hätäisesti puhelimen kajareista tai hääräten samalla jotain muuta keskittymistä vaativaa. On ihastuttavaa, että tänä laulunteon tehtailuaikana löytyy korkeaa, ylevää musiikkia, joka on kuin kirja: asettaa sinut aloillesi, pistää puntaroimaan ja haastaa ajatuksiin. Mihin minä luotan? Kuka on mystinen Hän? 

Levy on kuin luomuna tehtyä ambientia. Tuottaja Samuli Kosminen on kehitellyt avarat, hengittävän avoimet äänimaailmat. Niissä McGregorin runollinen tenoriääni tuo julki vertauskuvia ja tajunnanvirtoja, hieman Dave Lindholmin ja Sami Kukan malliin. Levyllä kuullaan nimekkäitä hahmoja, mm Pekka Kuusiston viulua ja Verneri Pohjolan trumpettia. Herrat tuovat kokonaisuuteen omia herkkiä säikeitään rooliaan korostamatta. Kokonaisuus on kuin rikkumaton, harmoninen taulu, sinisävyinen.

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä