k-46-2015-27-Levyt Sinun vuorosi loistaaJuha Tapio: Sinun vuorosi loistaa

Kaiku Recordings

***

Maamme suosituin laulaja-lauluntekijä on jo kauan aikaa ollut muutakin kuin pelkkä musiikillinen ilmiö. Kun Juha Tapion uusi levy julkistetaan, se on kuin Tommy Hellstenin uutuuskirjaan tarttuisi. Tässä olisi tuoretta tuttua laatua, ota tästä, syvenny siihen ja tulet ymmärretyksi, hoidetuksi, melko varmasti vahvistut. Artistin itsensä mukaan tämä on hänen kaikkein henkilökohtaisin levynsä ”vaikka ainahan näin sanotaan”.

Kulunut ilmaus ”kansan tuntojen tulkki” liitetään vanhempiin musiikillisiin tai kirjallisiin valtiomiehiin. Juhan tapauksessa kyse on enemmänkin kansamme virallisesta Rohkaisijasta. Hyvänä esimerkkinä on levyn nimikappale. Se kertoo jo otsikossaan lyyrisen draamankaarensa avainlauseen. Päin mäntyä menee, mutta kyllä sinä siitä vielä nouset. Juhan biiseissä myös sanaan ”sinä” voidaan liittää oivasti joko toinen ihminen tai Jumala. Kuulijalle annetaan sijoittajan rooli, artistimme ja kielioppimme mahdollistaa sen.

Musiikillisesti Juhan iskelmärock ei tällä levyllä liikahda tutusta kaavasta toiseen, vaikka välillä kuullaankin hieman enemmän soulsävyjä kuin taannoin. Kenties tässä aavistus tulevasta linjasta? Koen Juha Tapion musiikin hyvin tarpeellisena. Reseptivapaata, edullisesti pysyväis- tai satunnaiskäyttöön, ei 100 % takuuta toimivuudesta kaikkeen, mutta käyttäjät lähes poikkeuksetta tyytyväisiä.
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä