16.3.2017Teksti Mikko Saari

Juhani: Mä lähtisin

mikkoarvioi_juhani

Nyt on saatu kaivattua uutta verta maamme kristillissävytteisten laulaja-lauluntekijöiden sarjaan. Juhani Tikkanen on 25-vuotias lupaava tekijä. Läpimurto suuremmalle yleisölle tapahtui viime syksynä Maata Näkyvissä -festareilla. Nyt esikoislevy on ulkona ja keikkakalenterinkin mukaan kysyntää riittää.

Mies omaa persoonallisen, tunteellisen ja sävykkään lauluäänen. Se on toimiva elementti miehen ilmaisuun, niin kun se sopii monenlaiseen musatyyliin. Äänitteelle on sorvattu käytännössä klassista lauluntekijäkamaa, jota on sitten jalostettu hieman eri muotteihin. Klassisesta storyteller-tyylistä mennään countryhenkiseen ilmaisuun ja jopa tanssittavan radiopopin kanssa flirttaillaan. Levyn musiikillinen linja on siis hieman sekavanlainen.

Kristityn miehen lauluiksi nämä tunnistaa, ja miellyttävän luontevalla tavalla. Juhanilla on taito sanoittaa elämänsä realismia ilman, että hengellisyydestä tulisi päälleliimattu elementti. Levyllä tarjoillaan aitoja ja sopivalla tavalla koskettavia tekstejä, joihin pystyy samaistumaan ja joista on helppo nauttia.

Tulevaisuus näyttää millaiseen musiikilliseen ilmaisuun Juhani tulee keskittymään. Tämä levy on hieno alku.

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä