20.7.2017Teksti Mikko Saari

Jukka Eskola Soul Trio

mikonlevyt_Jukka-Eskola

****

Jazz kuuluu kesään, eikä vähiten erään porilaisen tapahtuman ansiosta. Trumpetisti Jukka Eskola on instrumenttinsa eturivitaitajia maassamme. Hän on muun muassa Five Corners Quintetin ja Ricky-Tick Big Bandin jäsen. Tämä trion esikoislevy yhdistää heidän kaksi julkaistua ep:tään lisäbiisein.

Tämä musiikillinen ilmaisu voidaan lokeroida soul jazziksi. Trio, johon kuuluu Eskolan lisäksi urkuri Mikko Helevä ja rumpali Teppo Mäkynen, pitää 60-lukulaisen instrumentaalisen ilmaisunsa paitsi erittäin perinnetietoisena myös liikoja kikkailemattomana. Tämä levy ei vaadi kuulijaltaan edes lyhyttä oppimäärää jazzin historiaan, vaan kelpaa nautittavaksi tällaisenaan. 

Suurin osa mukavasti kulkevista kappaleista on Eskolan ja Mäkysen käsialaa. Pari lainabiisiä Duke Pearsonilta ja Mercer Ellingtonilta eivät nouse hiteiksi muun materiaalin yli vaan ovat luonteva osa kokonaisuutta.

Albumikokonaisuus on tasainen, osin jopa kevyt ja hieman lounge-sävyjä tapaileva paketti. Helevän Hammondit ovat hienossa roolissa läpi koko kiekon ja Mäkysen orgaaninen svengi vakuuttaa. Levyn musiikkia voisi hyvin kuvitella kuuntelevansa jazzkadun iltapäivän konsertissa auringonpaisteessa.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä