Jukka Leppilampi & Marzi Nyman Trio: Tämä huone, tämä hetki

*****

k-08-2016-26-levyt leppilampiSe, kun tulkitsijalegenda löytää sielunkumppanit soittoonsa. Kun herkät laulelmat, progressiivinen ote kaikkine yllätyksineen ja vaihtoehtorockista ponnistavat soundit punoutuvat yhteen. Aikaansaannos, kun nimekkäät tekijät eivät käänny itsetarkoitukseksi, vaan täyteen taiteelliseen riemuvoittoon.

Jukka Leppilammen ilmaisu on usein ollut ”mies ja kitara” -tyyppistä. Siksi, vaikka tiedostinkin Marzi Nymanin tehokolmikon mukanaolon, Anssi Nykäsen jämäkät komppaukset aloituskappale Tyhjässä taulussa hätkähdyttivät. Leppis rokkaa jälleen, ja miten hän sen tekeekään, kun mukana puuhaa maamme taitavin rocktrio. Miehen tuttu fraseeraus on löytänyt majapaikan ilmaisu-ystävien kanssa.

Yleissävy on silti rauhaisa, balladimainen. Välillä miltei kuiskataan, hiiskutaan, ollaan iholla. Kuitenkin tarvittavaa rosoa ja isoja iskuja on, sohaisevaa säröä Marzin kitarasta tarvittaessa. Jukka Gustavsonin urut, Pekka Kuusiston viulu ja Junnu Aaltosen foni löytävät jokainen paikkansa. Usein ne tulevat esiin kuin salaperäisesti, yllättäen kaikki.

Rouhea timantti, kertakaikkiaan. Daniel Lanoisin tuotokset tulevat lähelle. Tämä on tärkeä ja rohkea levytys, jota tullaan aikanaan pitämään Jukka Leppilammen merkittävimpiin kuuluvana levynä.

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä