Jukka Tolonen & Juudan leijona -yhtye: Valmistu, Herran kansa

k-51-2013-27-Jukka Tolonon ja Juudan leijonaPrisma/Aikamedia

****

Uskoon tulleen suomirocklegenda Jukka Tolosen toinen kristillinen levy on hyvin samanhenkinen kuin uuden alun esikoinen, Juudan leijona (2011). Mies ei enää kitaroi, vaan tulkitsee lauluja elämää kokeneella ja rosoisella äänellään operoiden kuitenkin edelleen pianoa ja koskettimia.

Tolosen taustayhtye koostuu perheenjäsenistä ja ystävistä. Kovatasoisinta osaamista löytyy Marzi Nymanin kitaroinnista ja Junnu Aaltosen huilusta. Kolme muuta nuorempaa Tolosta, Johanna, Dimitri ja Toivo, ovat mukana laulaen ja rytmisoittaen. Solisteina kuullaan Jukan lisäksi muitakin laulajia, mutta Jukka on oikeutetusti eniten äänessä.

Levyn kappaleet ovat ajan teemaisia, mielenkiintoisimpina soivat muutamat vanhat liturgiset tekstit, joihin on tehty yhtyeen omat sovitukset traditionaalisia sävellyksiä kunnioittaen. Levyn nimikkovirsi Valmistu, Herran kansa ja Herraa hyvää kiittäkää ovat saaneet mukavan arkaaisen versioinnin. Lisäksi Tolonen on itse tehnyt pari ihka uutta ylistyshenkistä laulua, jotka sopivat linjaan hyvin.

Levyn tunnelma on läheinen ja lämmin. Se ei ole myöskään kliininen tuotantopaketti vaan siitä välittyy jotenkin olohuonemainen unplugged-tunnelma. Herkkää ja koskettavaa kuultavaa. 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä