Katri Helena: Taivaan tie

k-25-2014-27-Katri Helen taivaan tie***

Lehtemme kontekstin ja artistin uutuuslevyn nimen huomioon ottaen, joillekin saattoi tulla ahaa-elämys Katri Helenan ”gospel-levystä”. Sellainen tämä ei ole. Melko varmasti jokaisen tunnistaman sinivalkoisen äänen omaava legendaarinen solistimme toi levy-yhtiön tietoon elämänpohdintojaan ja muistiinpanojaan. Hän halusi tehdä hyvin henkilökohtaisen levyn.

Tuloksena on musiikillisesti hyvin singer–songwriter -tyyppinen levykokonaisuus. Ehkä juurevin Katri Helenan uralla? Eikä ihme, kun kappaleita ovat rustanneet mm. taiturit Timo Kiiskinen, Kari Haapala ja Tommi Kalenius. Suuri kädenjälki on myös tuottaja-sovittaja Ville Riipalla. Kappaleet ovat miellyttävän soivaa, taitavaa fenno-americana -kuljettelua, pääroolissa on tietenkin Katri Helenan ääni.

Henkevä levy tämä on, vaikkei suoranaisen hengellinen. Levyn taivas kirjoitetaan pienellä ja se on laulun mukaan ”avoin salaisuus ja siihen kuljettu on arjen ihanuus”. Toisaalta siellä sanotaan kyllä olevan enkeleitä. Aikaa pyydetään lisää Luojalta ja yleisemmin rohkaistaan kanssakulkijaa elämän mutkaisilla hiekkateillä.

Katri Helena laulaa kauniista pienistä asioista hyvän musiikin soidessa. Tämä levy voi auttaa jotakuta kanssakulkijaamme kappaleen matkaa eteenpäin. Levyllä on hyviä kappaleita, jotka voivat voimauttaa. Ja Kiiskisen Johtotähti on oikeasti upea sävellys.


19.6.2014Teksti Mikko Saari
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä