Korpolompolo: A.D. 3014

Korpilompolo

Omakustanne

****

Kyllä se on niin, että joskus pitää ottaa esittelyyn suomirockin tulevia lupauksia. Ja vieläpä ensimmäisellä millään tavoin julkaistulla fyysisellä omakustanneäänitteellään, ennen levy-yhtiöiden ja ohjelmatoimistojen väliintuloa.

Korpolompolo on helsinkiläistrio, jolle uskaltaisin heittää tulevaisuuden lupauksia. Yhtyeessä on nimittäin jotain miellyttävän koukutustyyppistä. Kolmikko Kaleva-Sarlos-Tolosen perinteitä ja esikuvia kunnioittava, mutta samalla hyvin omanlaisensa yhteensoitto on temmokasta ja vangitsevaa. Heissä on jotain samaa hienoa hiomattomuutta kuin alkuaikojen Black Sabbathissa ja Hawkwindissa. Toisaalta soitossa kuulee kaikuja tämän hetken energisiltä retrorock-taitajilta kuten Graveyardilta tai Sammaleelta. Nämä nimet kertovat siitä läsnäolevasta seikasta, että riffikkään rypistyksen lisäksi herrat osaavat himmailla, jarrutella ja tauottaa. Luoda jänniä väliosia, odottamattomiakin. Soittamattoman nuotin magia tajutaan.

Yhtyeessä vaikuttaa pari teologia, mutta se ei haittaa. Tämä fakta vain rikastaa yhtyeen antia. Pitänee täsmentää. Olen vuosien varrella ”gospeltoimittajana” ollessani kuullut paljon kirkasotsaisten (entisten) srk-nuorten hellyttäviä evankeliontirenkutusäänitteitä. Niitä on ollut osin jopa hyvin vaivaannuttavaa kuunnella.

Korpolompolo taas tajuaa kontekstinsa. Vanhakantainen hapokas riffirock toimii makoisimmin, jos kumppaninaan on hiven hämmentäviä ja mystisiä sanoituksia. Tajunnan alkemisteilla on kolme silmää ja poppamies keittää kummia liemiä. Savuverhoja ja sienipilviä on siellä täällä. Vaan solisti-rumpali Kalevan sanoituksissa väläytetään välistä hyvinkin tunnustuksellisen sapelin terää. Ihmiskunnalle heristetään sormea, kun luotu pakenee Luojaansa. Aikamme loppuu, ja me emme tiedä milloin. Kerran kansa on muuten sitten polvillaan! Mutta mistä Jumalan poika rankaisee?

Neljän kappaleen EP on mainio kokonaisuus. Vaan Korpolompolo tulee enempi lihaksi ja tunteeksi keikoillaan. Nähty on pariinkin otteeseen, vankka suositus. Suosittelen hommaamaan tämän levyn, tulevan keräilyharvinaisuuden. Pieni google-haku kyllä auttaa halvassa hankinnassa.

Jaa että orkesterin nimestä jotain? Norrbottenin läänissä Ruotsissa, lähellä maamme rajaa on Korpilombolo-niminen kyläpahanen. Orkesterin jäsenillä lienee sinne jotain hämäriä kytkentöjä. 
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä