Lankinen/Purokuru /Mäki-Lohiluoma: Myydään lasten polkupyörä!

k-42-2013-27-levyn kansi2.jpg-300x300Yhden Joukon Yhtiö

***

Olen aina tykännyt Jouko Mäki-Lohiluoman tavasta tehdä musiikkia: eri teemoista, lapsille ja aikuisille, kantaaottavastikin ja yläkerran asioita unohtamatta.

Uutuuslevylleen hän valitsi kiinnostavan: hän pyysi lapsiltaan ideoita uusiin lastenlauluihin. Levylle päässeet kappaleet käsittelevät nuorten elämän harmituksen kohteita ja satunnaisia ilonkin aiheita. Eväistä on syntynyt makoisia, haikeitakin tekstejä ja hienoja oivalluksia. Pianotunnit ottaa päähän, koululuokassa on eriarvoisuutta, äidin uusi mies aiheuttaa hämmennystä, on aika viimeisen barbieleikin, ja kohta skidin kengännumero onkin 46. 

Levyn ongelmana ovat nuoret solistit, jotka eivät ole tasoltaan kummoisia, joskin kehityskelpoisia. On kaunis ajatus ottaa nuoria mukaan tekemään levyä, mutta jos taustabändi on tuiki osaava Sakke & Mikko ja Jaakko Löyttyineen, Olli Haavistoineen ja Pepe Alhqvisteineen, niin solistisen tason tulisi olla vastaavaa raskassarjaa.   

Oikeastaan aikuisen ei pitäisi tätä levyä arvioida. Aion antaa tämän levyn lasten käyttöön, heidän kuunneltavakseen. Pitäisi varmaan itsekin tulla taas lapsen kaltaiseksi.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä