Lihamestari Tarmo: Jotain pientä pakettiin

tarmo kansi

Outolintu Musiikki

****

Monivuotinen tuttavuus työpaikkani viereltä pääsi yllättämään. 32-vuotias Tarmo Veijonen on vanha rippikoululaiseni, niin, loogisesti juuri sen vajaan parinkymmenen vuoden takaa. Muutama vuosi sitten minua alkoi moikkailemaan Töölöntorin K-kaupassa lihatiskin takaa etäisesti tuttu hahmo. Käyn usein kyseisessä liikkeessä, koska varsinainen työpaikkani, Töölön srk:n nuorisotilat, sijaitsevat ihan vastapäätä. Vaihdettiin sitten kuulumiset ja Tarmo kertoi minulle olevansa myös lauluntekijä, levyä oltaisiin tekemässä. Herrasmies ei ole ihan omillaan, hän on kollektiivisen lauluntekijäryhmä Louhoksen jäsen. 

Tuokio sitten, marraskuussa, samaisen kaupan tiskille ja kassoille ilmaantui hilpeällä taiteilijanimellä otsikoitu täyspitkä cd. Vaikka Tarmo poseeraakin kannessa työpaikkansa neonlogo taustalla, on korostettava ettei levyn sisältö liity kytkösmäisesti k.o. puljuun. Tarmo nyt vaan on sovittanut vängällä tavalla ammattiroolinsa ja taiteilijapersoonansa yhteen. 

Levyn kahdeksan kappaletta ovat mukavaa kuultavaa. Tarmon tenorimainen ääni kantaa mukavasti esittämänsä rallit, balladit ja kupletit. Huomaa että musiikkiharrastus on vakavastiotettavalla pohjalla. Levyllä soittaa lihamestarin lisäksi kymmenen muuta muusikkoa, varmasti Louhoksesta tai yhteistyökuvioista lähtöisin. Kappaleiden kulkua siivittää mallikas perussoitto, välillä maustetta saadaan viulusta ja erityisen hienosoundisesta flyygelitorvesta. Nimikappale on tasapainoinen duetto lauluntekijä-laulaja Suvi Isotalon kanssa. Kappaleet ovat käsittääkseni kaikki tuoretta tavaraa, Louhoksen poppoon aikaansaannoksia.

Levy kertoo tarinoita siitä kuuluisasta pienen ihmisen näkökulmasta, mainittuun talvisaikaan. Brahen kentällä luistellaan ja haikaillaan terästetyn glögin kanssa rakastetun perään. Pulkkamäen alastulossa on pulma tulokulmassa. Miltei kaikissa lauluissa on joulu jollain tavalla läsnä. Näkökulma vaihtelee huonoa tuuria omaavasta joulupukista Töölön seudun ruotsinkielisten joulunaikaan, mitä lähestytään hilpeällä Pling plång -kappaleella. Possun näkökulmaa löytyy taas Pauli Hanhiniemen ennenjulkaisemattoman Joulun taikaa sikalassa -biisistä. Levyn ehdoton helmi on Enkeleiden parvi, jolla lähestytään joulun sanomaa syvällisemminkin. Se ei kuitenkaan ole ainoa ralli, mikä perustelisi Tarmon levyn Sana-lehden palstalle ruodintaan. Tarmo ei arastele ilmaista joulun lapsen erisnimeä parissa muussakaan kappaleessa. Ripariopit ovat jääneet miehen sisimpään pysyväisluonteisesti, myhäilee ripariope. 

Tarmo on ollut nimensä määritteinen mies myös siinä, että on saanut elämänmakuisen levynsä myyntiin pariinkymmeneen töölöläiseen kivijalkakauppaan. Hän on myös käynyt kitaroineen keikkailemassa lähiliikkeissä ja kahviloissa. Lisää lauluja on kuulemma tulossa, kyselin tuossa maidonhakureissulla tuoreet kuulumiset. Tässä on miekkonen, ken lähestyy musiikintekoa hienolla tavalla paikallistason näkökulmasta. Toki miehen levyä saa myös Äxästä tai iTunesista. 

Persoonallinen tapa tehdä musiikkia ja markkinoida sitä sai Hesarin Nyt-liitteenkin innostumaan miehestä.

Video Tarmon ja Suvi Isotalon Jotain pientä pakettiin -kappaleesta:

  


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä