22.12.2016

Maksetut viulut: Joululevy

****

k-51-2016-27-Levyt maksetut vilulut_45Otsikon orkesteri on viiden vuoden ikään ehtinyt, kuuden nuoren musikantin porukka, jonka missiona on haikeanfolkahtava gospel. 

Tämä joululevy erottuu lukuisten kaltaistensa joukosta nimenomaan tekijöidensä vakaumuksen kautta. Yhtye on valinnut levylle ikihittejä kuten Arkihuolesi kaikki heitä, Heinillä härkien kaukalon ja Jouluyö, juhlayö. Merkittävää on se, että sieltä löytyy myös vähemmän tunnettuja timantteja kuten On ruusu Iisain juuren, sekä hienosti teemaan solahtava Jaakko Löytyn Ilouutinen. Yhtyeen solistit Henna-Maria Harju ja Ossi Mäki-Reini ovat tehneet omat oivat sanomaltaan rikkaat joululaulut, jotka ovat pikantti lisä kokonaisuuteen.

Herkkyyttä ilmaisussaan isolla kädellä omaavat muusikot ovat luoneet hienon paketin. Levyn yleisilme on kaihoisa – folk ei tarkoita tälle porukalle pelimannirenkutusta, vaan hienovireistä, perinnelähtöistä tunnelmaa. Iloitakin osataan, kuten mainitun Ilouutisen parissa. Toisaalta musiikillinen osaavuus kohoaa esiin sovitusten pienten elementtien ja ovelien koukkujen myötä. Levy on monipuolisesti rakennettu linjakas kokonaisuus.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä