22.3.2018Teksti Mikko Saari

Maria Sarmanto: Light of Love

MIkon levyt Light of love

Kristillisen Päivä Osakeyhtiön kuoressa kriitikon postilaatikkoon tipahti lähetys, jossa oli kiinnostava cd. Legendaarinen säveltäjä ja jazzpianisti Heikki Sarmanto on säveltänyt pari kourallista klasarijazzahtavia balladeja, joihin yhteistyökumppanit, itselleni tuntemattomat Kim Rich ja Greg Freelon ovat tehneet englanninkieliset tekstit. Äänite on otsikoitu laulujen tulkitsijan, säveltäjämestarin vaimon Maria Sarmannon nimiin.

Selkeä-ääninen sopraano Maria Sarmanto tulkitsee laulut kauniisti, vaikka hänen ylärekisterinsä hypähtää välillä hieman korkeammalle kuin korvani on tottunut. Levyn toisen instrumentti-operoijan, Junnu Aaltosen huilu kuljeskelee taustalla viehättävän omia polkujaan, mielenkiintoisissa maisemissa, kuten hänen vailla rajoja oleva soittonsa yleensäkin. Heikki Sarmannon käyskentely mustien ja valkeiden koskettimien kanssa on niin ikään hienon ennalta-arvaamatonta.

Levyn ongelmaksi muodostuu sen temaattinen hämäryys. Richin ja Freelonin tekstit ovat sangen yleismaailmallisia, klassisista termeistä ja vertauskuvista sanastonsa ottavia. Unelmat, rakkaus, valo, itku ja tähdet ovat sinänsä alati loistavia aiheita, mutta jokin punainen lanka jää new age -henkisestä levystä puuttumaan.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä