MGtH: Arvokas

****

k-08-2016-26-levyt arvokasTämäkin orkesteri alkaa olla niitä pitkän linjan kulkijoita. Taipale alkoi jo 90-luvulla Mikko Goes to Heaven -nimisenä, nyt ilmestynyt levy on bändin seitsemäs suomenkielinen albumi. Bändin ydinhahmo Mikko Nikula, joka pitkälti vastaa levyn kappaleista, johtaa Kauniaisten Raamattuopiston musiikkilinjaa

MGtH erottuu bändien joukosta edukseen vienosti progressiivisella, hiven folkintuoksuisella otteellaan ja muusikoittensa poikkeuksellisella tyylitajulla. Nikulan sanat ja sävelmät ovat bändin viime levyillä saaneet rungoikseen soitantaa ja sovitusratkaisuja, joita kelpaa kuunnella ja jotka vaativat hieman keskittymistäkin. Lauluja ei läpisoiteta. Yhtyeestä paistaa halu tehdä laadukasta ja mielenkiintoista säveltaidetta. Eritoten Sami S. Aspin kielisoitintaituruus jaksaa ihastuttaa aina vain. Myöskin Juhana Ritakorven sello nousee suureen rooliin bändin persoonallisessa kokonaissoinnissa. 

Arvokas ei kuitenkaan ole liian kimuranttia kuultavaa. Ensivaikutelma oli jopa vähän laimea. Levy alkoi kuitenkin kasvaa kuuntelukertojen myötä. Näennäisen helposta kuunneltavasta äänitteestä alkoi erottua kiehtovia soitin- ja tunnelmakerroksia sieltä sun tuolta. Myös Nikulan oivaltavat mutta kikkailemattomat sanoitukset tekevät hyvää. Tekstit ovat lohduttavia, elämän eri tulokulmia viisaasti kristityn näkökulmasta tarkastelevia. Hyvää tekevä, ajatuksia herättävä levy.

 

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä