Mikko Löytty: Koivu ja tähtiniitti

k-42-2014-26-levyt löytty

****

Löytyn veljessarjan nuorimmaisin muusikko on pitkän linjan tekijä. Mikko on monista kiinteistä yhtyeistä ja eri artistien taustabändeistä tuttu basisti. Arvostetulla muusikolla on myös laulun lahja. Tämä on hänen kolmas soololevynsä.  

Levystä huokuu vahvasti paitsi suomalaisuus, myös rockin ja bluesin moniottelijan vankka luotto perinteiseen tekemiseen. Levyn musiikista vastaa Mikko itse täysin, mutta lyriikat ovat alan raskassarjalaisten kirjoittamia. Heikki Salo, Mika Nuorva, Esa Eloranta, Jussi Sydänmäki ja Jaakko-veli ovat olleet asialla.

Luulen että kaikki sanoitukset ovat Mikolle räätälöityjä, koska ne ovat monesti hyvin henkilökohtaisia, etenkin rakkautta ja parisuhdetta käsittelevät laulut. Mikon tulkinta on maanläheisen miellyttävää ja tekstit syviä, antoisia – kummankin äärellä viihtyy. 

Musiikki taas on jämäkkää ja särmästi suoritettua, vivahteikasta bluesrockia härmäläisin maustein. Taustalta löytyy kovin tuttuja tekijöitä. Homma pysyy kasassa kuin puusepän takoma kirstu. Erikseen pitää kehaista Sakari Löytyn alati groovaavaa komppia ja Johanna Förstin upeaa suoritusta taustalaulajana. Varsin antoisa ja syvällinen kiekko juurevan, bluesista mausteensa saavan perusrocklaulelman ystäville. 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä